Grått

 

v2

 

v1

 

v3

 

Bilder från en lördag som i ett grått dunkel. En sån´där grå, regnig dag då inte blir ljusare än så här. Mig lockar det till raggsockar, tända ljus och fika. Så får det bli.

Varm kram (& så roligt att ni är så många som gillar min kalender!)

(stor vacker urna/Butiken i Höganäs, korgfat & print på väggen/Love Warriors, hög ljusstake/gammal, soffa/Tine K Home, lampa/flos)

 

21 thoughts on “Grått

 1. Gillar verkligen att du skriver vart sakerna är ifrån, fortsätt med det 🙂 Man får ju en sån inspiration varje gång man går in här att man alltid vill köpa något från dina inlägg!

 2. Hej
  Vilket fint hem du har, vi ska snart påbörja renovering som innebär golv, väggar och kök och jag velar om vilka nyanser/färger jag ska ha, tycker inte om när det ger ett kallt intryck. Du har ju mycket svart, vitt och grått och det ser enbart varmt, inbjudande och ombonat ut.
  Vilken/ vilket färgnummer har du på dina grå väggar?, samma med det vita.
  Med vänlig hälsning, Helena

  1. tack helena!
   den vita heter just “vit” men tyvärr kommer jag inte
   ihåg vilken färgtillverkare målarna använde.
   den grå vi har på tv-väggen är lady jotun “neutral”.
   den mörkare grå i sovrummet är “lammull” från samma tillverkare
   som ovan 🙂

  2. Hej Helena, jag stod inför samma kval och val för drygt ett år sedan, då jag skulle välja nyans av vitt. Jag målade upp två vita nyanser på en panelbit/gipsskiva ca en halv kvadratmeter i den glansgrad jag ville ha, för en nyans ser olika ut i olika glansgrader ( men harmoniserar ändå med varandra inom samma ncs-kod (nyans). Sedan följde jag min magkänsla, vilken som kändes bäst i mitt hem. Jämförde även mot golvet, vilket spelar stor roll, då det speglar färgen på väggen. Om man sedan vill kombinera snickerier, dörrar etc med samma nyans så är det bra att välja en ncs-kod, då kan man köpa färg från olika fabrikat och om man ska beställa något lackerat så är det bra att ha en ncs- kod. Hoppas att mitt svar ger dig vägledning, önskar dig lycka till! Vänligen Ninni.

  1. absolut en innedag.
   en sån dag då det hann
   bli mörkt innan det blev ljust 😉

   kram och fin helg.

 3. Härliga bilder! Visst har du ram på LW printen? Vad har du hittat dom? Själv letar jag med ljus och lykta. Ha en mysig helg!!

 4. Hej AnnaMalin, vad levande din blogg känns nu. Din egna layout har jag saknat den ger mig en helhet av “helt enkelt”. Det ramar in dina foton och reflektioner, samt inspirerar. Det känns som DIN blogg igen, genom mina ögon…från mitt håll betraktat. Önskar dig allt gott. Kramar från Ninni.

  1. hej ninni,
   tack snälla, så roligt att höra.
   och visst är det så, att det här
   känns mer som “hemma”.

   kramar.

 5. Åh du har så fint! Du hade en tavla i ditt andra köksskåp ett ansikte var kommer den ifrån? Tack för all inspiration hälsar Helena

 6. Hej! Har du bara en tunn canvastavla till din griffeltavla eller vad har du använt dig av? Tänkte fixa mig en och tycker canvas kan se så tjockt ut, men din ser jätte fin ut!

  1. till mina stora griffeltavlor har jag använt en mdf-skiva.
   tänker du på den som hänger ovanför min soffa så är det
   en vanlig tavla jag gjort med akryl färg.

Comments are closed.