Svar på frågor

 

 Jeg lurer på hvor du henter energi og inspirasjon fra? Og vil på samme tiden at jeg gleder meg til hvert blogpost du legger ut. Du er en STOR inspirasjon for oss alle♥

Tack för fina ord. Jag hämtar inspirationen från magasin, pinterest, instagram, naturen, olika butiker m.m och sedan sätter jag ihop det som jag vill ha det. För mig handlar det lika mycket om känsla som det rent estetiska. Kram.

 

Hej Anna-Malin, tycker din blogg är jätte fin och skulle vilja veta om du har några tips på vart jag kan hitta snygga fotoalbum och dagböcker, enligt din smak?

 

Tyvärr är jag inte så insatt i just den frågan för jag använder själv inget av det. Men Granit och Åhléns brukar ha fina!

 

Och jag är undrar om du kommer ihåg färgkoden till den gula skänken/byrån du hade för ett tag sen? Kanske har den fått ny färg sen dess.
Nej, det är faktiskt fortfarande gult, otroligt nog 🙂 Jag har använt Lady Supreme Finish – silkematt NCS S2060-Y10RHej! Bra ide med frågestund, här kommer en undran! Jag har ett flertal gånger sett olika inredningsböcker i dina fina bilder. Böcker med bilder som påminner lite om din stil i färger och form. Jag undrar vilka som är dina favoriter som du kan rekommendera?! Tack för en toppenfin blogg! 

Tack! Jag har en hel del och kan nämna några favoriter som är: Fashionable living, The Natural Home, STIL, Nordljus, Flea market style, At home with white, Simple Home och Gotländska sommarhus
Hej! Jag undrar hur du kombinerar ditt jobb som pedagog med dina andra uppdrag? Tack för en fin blogg!
Tack! Jag har en förstående och tillmötesgående arbetsgivare och jag har ett bra schema där jag alltid är ledig två dagar i veckan. Det innebär att jag kan ägna helgen och två veckodagar till blogg och ev. uppdrag. För mig är det en kombo som funkar fint. Jag behöver pedagogbiten lika mycket som allt det andra och med den här lösningen behöver jag inte avstå något , och inte heller känna mig stressad åt något håll.Kanske inte en fråga..mer en önskan.. Kan man inte få se mer bilder från dina söners rum, det var så länge sedan och de var så fina sist! Eller är det ett medvetet val att inte visa för mycket från deras rum?Kram Ida

 

Hej Ida, Vår äldste son har uttryckligen sagt att han inte vill vara med på bloggen och därför syns aldrig hans rum. Lillebrors rum kanske kan glimta till ibland men nu var det länge sen. Rummen är ganska små så det är svårt att få till fina bilder. Jag ska se vad jag kan göra 😉 Kram.

 

Hej! Bra idé med frågestund! Jag är lite fototokig så jag är väldigt nyfiken på vad du använder när du fotar, vilken kamera? Objektiv? Allmänna tips och idéer?

kram /iris

 

Jag har en Canon EOS 5D Mark II, och de två objektiv jag använder mest är ett Tamron AF 28-75 F/2.8 (IF) och mitt Canon 50 mm 1.4 . Vad det gäller redigering och tips så tänkte jag göra ett inlägg om bara det så småningom! Kram.

 

Hej, skulle uppskatta tips på hur jag fixar stora, kvadratiska fönster i ett 70-tals hus på bästa. Det är 4 stora /fula/ ivardagsrummet.

 

Hej, Jag förstår nog inte riktigt din fråga, fixar hur? Med gardiner, måla om karmar eller pyntar?

 

En liten fråga. Kan du livnära dig på bloggen? Eller måste du jobba heltid med något annat också? Brukar du redigera dina bilder i Photoshop? Ha en fin kväll kram Pernilla

 

Hej! Jag arbetar halvtid som pedagog och resten av tiden bloggar jag och gör en del uppdrag. En perfekt kombo 🙂 Jag redigerar alla mina bilder till bloggen i Photoshop och redigeringstips kommer i ett senare inlägg. Kram.

Har du ett eget företag?

Ja.

Hej, frågat tidigare men förstår om du får samma frågor ofta och blir trött på att svara på samma frågor. Men en tavla du hade i ditt skåp i köket, var ett ansikte om jag inte missminner mig, är så nyfiken vart du hittat den? och om du har något bra tips på grå färgval så svårt tycker jag att hitta en bra ljusgrå ton. Tack för all inspiration. Kram

 

Hej, Tavlan är en litografi från Lea Hebsgaard Andersen och den är inköpt på Olsson & Gerthell i Malmö. Och vad det gäller färgen grå så är det så svårt! Det beror alldeles på hur ljuset faller, vilken färg det är på golv, väggar och möbler runtomkring. Jag har nog provat minst 10 olika nyanser av grå både på möbler och väggar men fortfarande inte hittat den rätta. Lammull från Jotun har vi i sovrummet och den är jag glad för. Men den är ganska mörk! Kram

 

Varje gång jag klickar in till dig blir jag helt betagen. Vilken inspiration du är. Underbara foton.
Lite tips på redigering tas tacksamt emot.Kram Maria

 

Tack snälla, så fint sagt. Redigeringstips tänkte jag ta i ett separat inlägg framöver, då ni är många som undrar 🙂 Kramar.

 

Hej, älskar din inredningsstil och undrar om du har något tips på en skön familjesoffa gärna med divan som också är snygg :=) svårt att hitta sköna soffor som är snygga tycker jag. Kram

 

Nej tyvärr, inte så här på rak arm. Jag har ju lagt soffletandet på hyllan eftersom vi precis köpt en ny soffa 🙂 Kram.

 

Hej! Har jag drömt, eller var det så att du planerade att hålla fotokurser? 🙂 Väldigt intresserad i så fall! Kram.

 

Hej, Nej, jag har inte planerat hålla några fotokurser. Jag får ofta frågan men eftersom jag är självlärd och kör mest på känsla så vet jag inte riktigt vad jag skulle lära ut 😉 Men kommer jag på andra tankar meddelar jag det! Kram.

 

Hej! Kan du inte berätta lite om hur du började din bloggresa? Hur gick du tillväga osv. Skulle också vilja veta om du kan rekommendera någon bildredigeringsapp till instagram? Älskar din blogg och all inspiration som jag finner här 🙂

 

Tack snälla det var fint sagt. Just den här frågan är ganska omfattande, så den får ett alldeles eget inlägg 🙂

 

Hej! Tack för att du bjuder på erat otroligt inspirerande hem.

Jag undrar om ni har ritat huset själva, tycker inte det ser ut att
vara en ”standartplanlösning”?
Något jag saknar hos inredningsbloggare är planlösningar, tycker
man får en bättre helhet då när man ser på bilderna från hemmet.
Kanske något du kan sprida vidare.

 

Tack! Vi använde oss av en arkitekt för att kunna anpassa huset till tomtens placering på bästa sätt, och våra behov. Ångrar det inte en sekund då det är så mycket att tänka på när man bygger hus. Vad det gäller att lägga ut planlösningar vet jag inte varför det inte visas oftare. Det kanske är lite hemligt 😉 Vår planlösning finns med i en del reportage som är gjorda men jag har nog aldrig visat den på bloggen faktiskt.

 

Med risk för att bli ”tjatig”, har frågat dig ang kök som jag tänkte sätta in. Tror du att stockholmsvita luckor funkar bra med helt vitt kakel? Ska ha tegelsättning på kakel med ljusgrå fog. Ljust mattlackat, borstat ekgolv. Fastnat mest för ”vitt kök” o ha inte helt vitt kakel blir mest vaniljgult, inte snyggt. Tacksam för svar! Ha en bra dag!

 

Tack för din fråga, men den är så svår att svara på utan bilder, eller att ha sett en helhet både på rummet och materialen.

 

Hej! Kikar in till dig nästan varje dag och blir superinspirerad av dina fantastiska bilder. Därför undrar jag om din fotografering, vad fotar du med, objektiv, stativ, filter mm. hur redigerar du dina bilder? Tack för all inspiration!

 

Tack! Jag har ett stativ men har aldrig använt det (?!) får kanske öva mig lite på det. Kamera och objektiv hittar du längre upp bland frågorna, och redigeringstips kommer i ett separat inlägg 🙂

 

hur blev det med dina planer på tatueringen du hade ett inlägg om för länge sen? Nyfiken på vad det blev eller om du fortfarande väljer mellan olika motiv.

 

Jag är på ständig jakt efter den perfekta tatueringen och ju fler jag hittar desto svårare blir det. Så nej, jag har inte kommit till skott än. Men hoppas göra under detta året 😉

 

Hej! Först en önskan: Jag skulle gärna se mer av dina barns rum. (Givet att de själva vill förstås!) Jag håller på att uppdatera min sons (12 år) rum men när jag har idétorka är det nästan omöjligt att hitta inspiration till ungdomsrum. (Barnrumsinspiration finns det ju däremot i mängder…) Så en fråga: Sonen 12 år har fått en nästan svart vägg. (Övriga väggar är ljusgrå.) Jag har fastnat i frågan om vad som passar bäst till denna vägg. Du hade ju en svart vägg för en tid sedan så jag tänke att du har en del erfarenhet att dela med dig av…. 😉 Avsikten är att TV:n ska upp på den väggen. Men frågan är vad vi borde ha för färg de möbler med mera som ska finnas mot den mörka väggen. Vitt, svart, ljusare grått…? Frågan gäller såväl skåp som sittmöbel (fåtölj) och småsaker såsom belysning, tavelramar etc. Egentligen är min fråga allmän också: Vad tycker du är snyggast mot vit vägg t ex?

 

Hej, Mot den svarta väggen beror det ju alldeles på vad det är för stil i övrigt. Trädetaljer mjukar upp, vitt sticker ut eller kanske någon accentfärg som tillför värme? Det är så svårt att råda när jag inte har en helhetsbild.

 

Hej, Härlig blogg du har! Jag undrar hur du printar dina instagram-bilder.

 

Tack! Bilderna printar jag ut i en HP Photosmart Premium 🙂

 

Här var då de flesta av svaren. Men som sagt, redigeringstips, tips på typsnitt och min bloggresa kommer i separata inlägg framöver.

Kramar.