Slow blogging

 

 

IMG_7126xx

IMG_7129xx

IMG_7128 x

IMG_7120xx

 

Hej! Vi har precis kommit hem från ett snöpudrigt Bolmsö. En helg som gått i ett långsamt tempo. Och apropå långsamt så kom det en kommentar i mitten av januari, som lämnade ett särskilt avtryck & gav mig en aha-upplevelse. Sara skrev så här:

 

“Åh, kära du… Kanske ska du bara släppa tankarna på att du har en blogg… Kanske kan du ha en gästbloggare ett tag, och fokusera på annan kreativitet så länge. Dina läsare kommer finnas här ändå, jag är säker. Och så kommer du antingen tillbaka med full kraft, eller så är du en slow-blogger ( http://www.practisingsimplicity.com/2014/04/slow-blogging.html ) eller så har du gjort ditt inom just bloggvärlden… Det är i så fall inte hela världen, för då vet jag att vi får se Anna-Malins underbara verk på andra vägar och det är vackert det också. 

Ta dig tid, känn efter och följ hjärtat! Lycka till!!!!”

 

De följande timmarna googlade jag runt på just slow blogging, som jag inte hade en aning om existerade. Men snabbt kunde jag konstatera att den filosofin känns som “jag”. En väldigt kort sammanfattning: -Sakta ner, och blogga när du verkligen har något du vill berätta eller visa. Om det så går en vecka, tre veckor, eller två dagar, strunt samma. Jag avundas verkligen – och det menar jag, alla duktiga, flitiga bloggare som lyckas uppdatera varje dag. Men jag är inte en av dem. Hur gärna jag än vill.

Det som många av oss bloggare fasar för är väl att bloggen ska upplevas “enslig och tom” och att läsarna sviker då det inte kommer dagliga uppdateringar. Ja, tänker jag. Då får det vara så. Så inget mer gnäll och inga fler klagolåtar från mig, om avsaknad av inspiration på den här bloggen från och med nu. (Skönt för både er och mig 😉

Ha nu en fortsatt fin söndag, och har du tid över så finns det intressant läsning om ämnet här:

You Are My Fave

Decor8

Practising Simplicity

Design for mankind

citat

16 thoughts on “Slow blogging

 1. Hej!
  Älskar din blogg och dina fina bilder!!
  Tycker att det du skrev och hade fått mail om låter sunt.
  Kreativiteten här inne ska komma spontant och när du
  känner för det. Håll lite i handbromsen och släpp alla måsten
  här inne! Vi finns kvar här och blir lika glada för dina inlägg när
  dom än kommer, så fokusera inte på det du inte gör va istället
  nöjd med det du gör!!!! Det tar på tok för mycket energi!
  Kramar

 2. Slowblogging låter som en bra ide! Blogga bara när du verkligen vill och känner för. Vi läsare finns absolut kvar och läser gärna de gånger du postar något.

  Fin start på veckan och kram till dig!

  Sabina

 3. Låter fantastiskt att du hittat DITT sätt. Själv kommer jag att fortsätta kika in med jämna mellanrum och fortsätta bli lika glad varje gång det finns ett nytt inlägg! Och med tanke på den inspiration jag får av dina inlägg är dem väl värda att vänta på! <3

 4. Din blogg är helt underbar och de bilder du tar är fantastiska. Jag blir alltid lika glad när jag ser att ett nytt inlägg från dig har kommit. Och kommer de mer sällan så gör det inget, det bara blir lite mer magiskt än tidigare, ungefär som julaftonsmorgon när man var liten 🙂 ta hand om dig.

 5. Hej!
  Låter som en bra idé med slowblogging! Jag tycker mycket om dina foton…färgerna och kompositionerna. Dina foton förmedlar så mycket. Jag är därmed glad över att du fortsätter…och helt visst är det så att de flesta av oss tittar in här för vi njuter av kvalité…inte kvantitet.
  Mvh, Gunilla

 6. Så glad det gör mig att läsa det här. Slow blogger. Det är helt ok, jag tror att det sista vi som följer dig vill är att du ska sluta helt, men bara vi får se dina verk någon gång ibland är vi nöjda. Och om du en dag slutar så hoppas jag innerligt att du hittar en annan kanal för ditt skapande för det är för bra för att inte synas.

  Varma kramar.

 7. Kære Anna-Malin – tak for de mange kloge ord og betragtninger! Jeg synes din blog er én af de bedste blogs jeg kender og det bliver jeg ved med at synes ligemeget hvor tit du blogger. Jeg blogger heller ikke så ofte mere men fokuserer på at kvalitet i stedet for kvantitet og det passer mig fint 🙂 Husk at det er DU som bestemmer hvordan din blog skal være og ingen andre. Held og lykke fremover!

 8. Fina stämningsfulla bilder! Och så härligt att du hittat din bloggväg. Glad att se att lilla jag faktiskt kunde peppa lite i alla fall, med min kommentar 🙂 Själv ser jag fram emot en fin bild på dig som du (halvt lovade va ;)) skrev om i ett tidigare inlägg. Hade behövt det som lite inspiration till den här “deghögen”, som dessutom är förkyld just nu. Kram och fin helg!

 9. Första gången jag ramlar in här.

  1. Otroligt härlig bildserie.
  2. Slowblogging är grejen. Det är det jag själv kör med. Kvalitet framför kvantitet!

Comments are closed.