Kritfärg från imorse

 

1

 

2

 

3x

 

Några av er kanske redan sett mobilversionen av den översta bilden på Instagram imorse. Då hade jag inte riktigt tid att plocka fram kameran, så här på bloggen får det bli eftermiddagsbilder istället. Här kan ni se en hint av det runda bordet som är det jag målat i kritfärgen (nr 71, Sober från L´Authentique). Den ser lite mer blå ut än i verkligheten men den gör sig väldigt bra mot fondväggen, som också den är målad i kritfärg (nr. 74, Schaduw). Färgerna är helt tokmatta, och det är nästan så att man förväntar sig att få krita på fingrarna när man stryker handen mot dem. Ikväll har jag behandlat bordet med ett lager mattlack, för att få ytan mer hållbar, och nästa lager kör jag imorgon. Sedan ska det väl vara klart antar jag. Just nu funderar jag på om jag inte skulle måttbeställa en matta som täcker hela matplatsen. Frågan är bara vilken typ av matta som skulle kunna funka under ett matbord. Det lär ju gå skapligt dåligt med en långhårig heltäckningsmatta ;). Vi får se vad jag kommer fram till.

Varm kram.

(Runt bord/Vintage från Magasin 36, Vaser/Tine K, träskål/Butiken).

 

 

12 thoughts on “Kritfärg från imorse

 1. Hej, första gången jag skriver hos dig, men brukar följa dig tyst…. Och – herregud människa vilka bilder du tar!!! 🙂 Såå fina , jag har tänkt lite på din vånda du haft tidigare , nu känns det som att saker och ting börjar ordna till sig i kropp o själ för dig. Det är jag mycket glad för – har själv gått igenom lite obalans för några år sedan. Vad vill jag säga med detta nu då? Jo , som läsare av din blogg så blev du och dina bilder ännu mer intressant sedan du började dela med dig mer av sånt som jag tror att du kanske trodde att ingen ville veta… ja amatörtankar kanske , men jag hoppas i alla fall att det ger Dig en extra dimension i bloggandet. Och ett extra sug – det där som du var lite vankelmodig om tidigare. Stor kram // Eva

 2. Hej,
  Tycker väggen ser jättefin ut och undrar mest om detta gjordes med roller eller pensel? Är det en platt, jämn färg eller är det lite skiftningar? Är själv intresserad av att göra detta och önskar skiftningar. Hur är det när man går emot färgen, blir det lätt märken? Tacksam för svar.

  1. hej,

   väggen är målad med roller och är jämn i färgen. väggen vi målat på är putsad.
   skiftningar får du om du använder kalkfärg, och en pensel med svepande rörelser.
   färgen är helt matt och precis som all matt färg är den känsligare än färg med glans i.

Comments are closed.