En önskevecka

 

IMG_8555 x

 

Sist jag skrev att det var lite sisådär med inspirationen var det en läsare som tog SÅ illa vid sig. Hur kunde jag bara “tjata och gnälla” om avsaknad av inspiration, när det här faktiskt skulle vara en inspirationsblogg?! (Ja fyyyy skäms på mig, hur vågade jag bara…?! På min egen blogg dessutom…). Och hon skulle minsann avfölja genast. Tack och hej.

Vad har då det med dagens inlägg att göra? Jo, jag behöver lite nya infallsvinklar, ny input och ny inspiration (ja, jag behöver också hämta det någonstans ifrån) och nu tänkte jag be er om lite hjälp. För en tid sedan läste jag på Elsa Billgrens blogg att hon lät sina läsare “ta över” sin blogg under en hel vecka, och jag kände genast att det var ju en superidé! Så jag tänkte faktiskt kapa Elsas koncept rakt av. Om ni skriver önskemål på själva bloggrubriken, så gör jag inlägg utfrån det! Det kan ju handla om allt möjligt te x. “Mina tankar kring färger” eller “Mitt favoritrecept på hallongrottor”, eller “Min kamerautrusning”, eller “Hur en bild ser ut innan redigering” m.m. En rubrik med ett ämne som känns spännande att läsa om, helt enkelt. Så väljer jag ut de rubriker jag tycker bäst om, och kör ett inlägg varje dag den veckan. Hur låter det? Kul om ni frågar mig :). Så ös på i kommentarsfältet nu!

Kram.

46 thoughts on “En önskevecka

 1. Jag har en utmaning: låt naturvetenskap inspirera! Det inkluderar; biologi (grön och vit), fysik, kemi, geografi, etc. Områderna är så pass stora att det borde finnas mycket att hämta. Nuförtiden finns det även många vackra bilder som man kan googla fram och använda som inspiration.

 2. “Om jag fick förnya en sak i mitt hem just idag skulle det vara…”
  “Om jag fick ett presentkort till Tine K Home skulle jag köpa…”

 3. “Det här är det fulaste jag vet” – alla är så himla fega, skulle tycka att det vore jättekul att läsa någon med stark personlig åsikt om vad man tycker är apfult rent ut sagt och då menas fult av det som är inne… och stå för det, sedan visa vad man kan välja istället… och så får vi se om vi håller med då… : )

 4. Så här ser det ut i omgivningen/området där jag bor. Då får vi läsare se dina omgivningar och inte “bara” inredning. Visserligen har du fantastiskt fint men det visar du ju redan.

 5. Vilken härlig idé! Jag skulle gärna se ett inlägg i stil med “från början till nu”, som en resa genom ert hus som det sett ut genom åren. Jag har ju läst din blogg länge och har sett din stilresa men det vore kul att både läsa och se en sammanfattning.

  Det ska blir spännande att följa!

 6. Hej! Blev så full i skratt av det första du skrev om din läsare, ha ha! Ja tänk att du har mage att klaga på din egna blogg, uj uj uj!!
  Låter som en kul ide tycker jag! Skulle vilja veta hur du tänker kring inredning hemma i stort, jobbar du med moodboard eller bara känsla, hur ser du på trender i ditt hem, det är ju lätt att tröttna på allt som florerar över instagram! Och blandar du hej vilt mellan prylar o stilar (enligt dig själv) eller väljer du bort vissa saker som är fina för att det inte känns som “du” eller passar huset. Det blev många frågor i en 😀 vore kul att se mer badrum, barnrum som dem är nu, trädgården o framsidan av huset 🙂 har du något ångest-rum eller yta du aldrig får till 🙂 kram!

 7. Hej AnnaMalin, det är fler bloggare som ber om inspiration, för ett tag sedan bad Frida på sin blogg Trendenser om att hennes läsare skulle skriva sina önskemål. Så Ni är fler. Roligt att få önska här hos dig känner jag. Du skriver själv en rubrik som jag tycker känns intressant; “Hur en bild ser ut innan redigering”,
  Och nu menar jag inte att du ska beskriva hur du redigerar din/dina bilder, för det är “ditt eget signum” utan bara; Bild Före och Bild Efter. Tack för möjligheten!
  Natti, natti önskar Ninni.

 8. Kul idé! Jag skulle gärna se mer av din trädgård, vet ju att ni gjorde om den mycket för ett tag sen.
  Vore jätteroligt att se hur den utvecklats.
  Ha en fin dag!
  Mia

 9. Sin blogg använder man till vad man vill – ordet är fritt! men när du nu frågar så håller jag med Victoria – jag vill också ha mer foto och redigeringstips. Vilka actions eller presets använder du. så kul att bli inspirerad.

 10. Hej Anna-Malin,

  jag är också nyfiken på ditt fotograferande, dina bilder är fantastiska.
  Vilken utrusning har du, vilka objektiv, använder du stativ, är du självlärd, vilket redigeringprogram använder du?

  Skulle också vara nyfiken på sovrum, badrum, hall och övriga rum än kök och vardagsrum – kanhända har du postat men jag har missat. Skulle vara kul med en genomgång av huset men det är klart att du väljer själv vad du vill visa.

  Tack i alla fall för en underbart estetisk och inspirerande blogg! Själv är jag för det personliga så för min del får du gärna också ha oinspirerande eller sura dagar :). Det är din blogg, ju.

 11. Vad tröttsamt med läsare som gnäller och klagar.. Inget att bry sig om egentligen 🙂
  Jag tycker att du kom med rätt så bra rubriker på ett inlägg själv, t ex “Hur en bild ser ut innan redigering” , det hade varit intressant 🙂

 12. Hej Anna-Malin,
  skrev redan en kommentar men jag tror den försvann….

  Skulle gärna läsa om ditt fotograferande, är du självlärd, vilken är din utrustning och vilket rederingsprogram använder du? Skulle också gärna se mer av inredningen, sovrum, badrum, hall och andra rum – men där väljer du förstås själv vad du vill visa.

  Tack för en estetisk och inspirerande blogg. Men för min del får du gärna ha sura eller tysta eller oinspirerade dagar också 😉 – det har vi alla och det är din blogg!

 13. Hej Anna-Malin!
  Ingen inspirerar mig som du. Du är så trygg i ditt uttryckssätt och det ger bliderna ett lugn. Det är så inspirerande tycker jag.
  Jag tycker du verkar så bra på att hitta mysiga ställen att fika och shoppa på, lite mer unika. Jag bor i den södra delen av skåne så dina trakter kan jag inte lika bra som mina egna. Ett inlägg på temat platser där själen får ro skulle jag gärna se. För ro är det du ger mig när jag tittar in.
  Ha en fin onsdag!
  Kram Erika

 14. Hej! Lägger till önskelistan något inlägg kring såväl lösningar på förvaring som utrensningsrutiner. Tack på förhand 🙂

 15. Kul idé! Jag är sugen på att börja blogga, och vill gärna veta mer om både kamerautrustning och grundläggande redigeringstips. Det är lätt att sukta efter dyyyyra kameror, men behöver man börja i den änden eller kan man nöja sig med något enklare i början? Sedan så är dina bilder och dina redigeringar alltid helt underbara – rent ögongodis raktigenom! Älskar både motiven och känslan de förmedlar – berätta gärna mer om hur du arbetar med dina bilder! =)
  Och tack igen för den inspiration du ALLTID ger.
  Ha en fin dag! // Caroline

 16. Va kul!
  Skulle gärna se ett porträtt av en intressant person med en rubrik som tex yrkesstolthet.
  Kanske en inredningsbutiksinnehavare/stylist/fotograf in action, typ “Hur man lever sin dröm”
  Dina bilder är ju fantastiska, det kan liksom inte bli fel vad du än gör 🙂

  Kram från Ulrika

 17. Ingen har någonsin inspirerat mig så mycket som du. Och bara en sådan sak som att inspirationen kan ta slut för dig ibland – det inspirerar mig också. Att även de bästa inte heller kan leverera hela tiden. Det känns bara skönt och mänskligt.

  Förslag på rubriker;
  “Mina bästa hälsorecept” – Även din viktnedgång har inspirerat mig och jag skulle gärna vilja ha tips på nyttiga recept och måltider som du ofta äter.

  “Mina bästa foto-tips”. – Vore kul med lite sådant! Vilket ljus är bäst? Finns det små medel man kan ta till som gör stor skillnad?

  “Bilder jag aldrig visat” – Jag är bombsäker på att du har ett gäng bilder som aldrig fått tillfället att publiceras. Dem behöver inte vara sammanhängande.

  “Drömmar om framtiden” – För mig känns det som att du kan komma hur långt som helst. Men du kanske trivs med livet redan precis som det är? Eller har du kanske några spännande drömmar om framtiden som du skulle vilja uppfylla?

  Kram bästa Anna-Malin. Hoppas du gör detta för att DU tycker det är kul. Och inte för oss läsare! <3

 18. Hej Anna Malin!
  Jag skulle vilja veta lite mer hur du tänker kring inredandet, alltså hur du skapar miljön… Det finns ju “regler” ojämt antal, men helheten… och gärna tips kanske på veckans varor från butiker runt om som du gillar eller skulle önska i ditt hem. För många av oss som är nördar på inredning så kanske det är svårare för andra att hitta och är glada för tips osv =)

  Sen också är en rubrik – skapa stilen rolig, då kan det ju vara axplock av inredning från butiker eller från dig själv =)

  Älskar din blogg, din känsla och stil!
  Kör på!

  KRAM Jennifer

 19. Hej och tack för en alldeles särskild fin fotoblogg och den inspiration som du delar med dig av! Jag skulle gärna vilja läsa om din fotoutrustning och tankar kring bildbehandling då jag själv är en liten “fotonörd”.
  Allt gott och kram från Cathrine

 20. “Min favorit-fotograf”
  “Drömmar om framtiden”
  “Just nu” (med många tolkningsmöjligheter)
  “I mitt fokus”
  “Kökshyllans olika skepnader”
  “Min oas”
  “Utflykts-tips”

  Och som så många skrivit om här ovan så är jag också intresserad av foto-tips.

  All lycka till! till dig

 21. “Saker jag inte brukar fotografera”
  Du fotar ju så mycket och vackert så det kan bli svårt, men kanske en kul utmaning som får dig och din kamera att se något helt nytt 🙂

 22. Jag som verkligen är sämst på att fotografera och bara har en gammal sketen kamera eller mobilen skulle gärna vilja veta mer om just det, fotografering och vad en amatör som jag skulle behöva för utrusning som man kan ta faaaantastiska bilder med som inte kostar skjortan 🙂
  Stor kram till dig.
  Jessica

 23. Hej,
  Jag skulle gärna vilja veta mer om din kamerautrusning, objektiv, redigeringsprogram och liknande. kram/Helén

 24. Hej
  Du och din familj har ett väldigt vackert hem och jag vet ju att din/er butik i stan också är väldigt fin. Jag är själv en älskare av loppisfynd så jag undrar om du brukar besöka vår stads secondhandbutiker ibland och om du då fyndat något. Eller det kanske är så att det mesta köps in nytt? Det hade varit kul att t ex följa dig genom kameran på ett sådant loppisbesök och se vad du hade gillat. Allt behöver man ju inte köpa, bara inspireras av 🙂

 25. Jag skulle uppskatta ett inlägg med rubriken “I huvudet just nu”. Just av den anledningen att du verkar vara en reflekterande person. Mixen av fantastiska bilder, läcker inredning och en liten glimt av personen bakom är det som lockar mig. Högt och lågt, inga krav, bara kör. Tack för all inspiration!

 26. Tycker dina inlägg är fantastiska – alltid! Det vore väldigt intressant att få veta mer om dina tankar kring fotograferandet och är framför allt väldigt nyfiken på själva redigeringsprocessen. Dina bilder är unika och otroligt vackra.

 27. Jag skulle vilja höra gärna “Dina favorit möbler”. Var har du skaffat dem och finns där några du aldrig skulle ge bort? Eller vilka är dina nästa inredningsplaner du tänkte genomföra?

  En trevlig lördagkväll till dig! 🙂

 28. Spännande!!
  Här kommer mina förslag,
  “Mitt bästa bjudrecept”
  “Snyggaste tonårsrummen”

  Kram och lycka till!

 29. Om jag vore lika duktig med kameran som du-hade jag laddat min blogg på Årstider-tex gått ut o fotograferat färg o blomprukande trädgårdar ,lite annorlunda ute möbler än de som Ikea gör reklam för tex träbänkar både gamla o nya. Sommar- vatten både sjö o hav,färgsprakande badhandukar,badkläder,picknickkorgar osv
  Kanske en liten hjälp
  Aceda

 30. Hej! Skulle du välja vitt om du målade golvet idag? Eller har du ändrat dig och dras mer mot grått? Vilken vit nyans målade du golvet med? Jag skulle bli väldigt glad för svar!!!

 31. Mitt tips får vara, “mina 3 bästa gå-bort-presenter” =) lätt men du kanske sitter på någon jätte bra idé =)

 32. Hej Anna-Malin,

  Dina bilder är ju helt magiska, så jag skulle verkligen uppskatta ett inlägg om hur du gör. Allt från kamerautrustning och redigeringstips, som nämnts här redan tidigare, ljus, känsla, före och efter-bilder… ja, allt 🙂

  Trevlig fortsättning på veckan!

  Mvh, Anna

 33. Hej! Tack för underbar blogg som är så rolig och inspirerande och läsa. Jag önskar att få läsa lite mer om Bolmsö! Har du några bra sommartips kring ön eller din hemstad? Butiker, loppisar medmera. Kram

 34. “Min vikt- / hälsoresa: om kost och träning.” Hur du gjort och varifrån ispirationen. Skulle hemskt gärna läsa om detta i flera inlägg!
  Du är bara bäst!
  Mvh. Anne

 35. Jag är också nyfiken på hur du har lagt upp kost och träning. Och så är jag ju så förälskad i er trädgård så den ser jag jätte gärna mer av 🙂

 36. Tack för en fin blogg med fina bilder! Du inspirerar mycket. Här kommer mina önskemål:
  -Du har fina kläder. Kan du inte fota favoritkläder som inspiration?
  -Hur tänker du när du ska styla ett rum? Speciella placeringar av saker?
  -Favoritaffärer?/Favvowebbshop? Favoritbutiker?
  -Favoritsemester
  -Organisera/förvara i lådor och skåp?
  -Pintrest?

  Ha en fin kväll!

 37. Hej hej,
  otroligt fin blogg, jag har precis hittat hit 🙂

  Varifrån kommer den otroligt snygga svarta hyllan ifrån?

Comments are closed.