Jag har gjort slut…

 

instagram collage 2

 

…eller i alla fall tagit en paus från Instagram. I podden sa jag att den dagen då gilla-markeringarna var de som styrde, då skulle jag lägga ner. Och plötsligt hamnade jag där. I ett “missnöje” att bara få 3000 gilla på en bild. Usch, jag skäms. Men jag kände att jag inte längre Instagrammade bara för att lägga ut en bild. Utan antalet gilla (eller i mitt tycke, avsaknaden av dem) började bli det som styrde. Oh no, inte alls speciellt smickrande, snarare ängsligt. Nej, där vill jag inte vara. Jag vill vara jag, prestationsfri och glad, inte styrd av yttre bekräftelse, även om det är en härlig boost. Så nu är jag här, på bloggen. Och kanske leder mitt fokus och vägen hit istället. Jag kan bara hoppas.

Varm kram.

//Anna-Malin

 

 

20 thoughts on “Jag har gjort slut…

 1. Heja dig, Anna-Malin. Så jäkla rätt att ta ett steg tillbaka och hitta det som är den egentligen glädjen och kärnan 🙂

 2. Fina du. Jag måste väl erkänna att jag drabbades av ett uns av besvikelse när jag såg inlägget ikväll. Men snabbt blev jag varm över att du följer ditt hjärta. Jag minns att du märkte att många avföljde när du la ut bilder på dig själv, och det är lätt för mig att säga “Strunt i det”, det är förmodligen lättare sagt än gjort att skaka av sig.

  Glöm aldrig att vi är många, många, många som inspireras av dig och som älskar det du gör. Du är en sann kreatör och en stor förebild för mig, både stilmässigt och rent fotografiskt.

  Varma kramar,

  Karin.

 3. Självklart skall man göra det som känns rätt! Vill bara tacka för det du delat med oss, blir det mer i framtiden tar jag, med flera, tacksamt emot. Blir det inte mer så är vi lika glada för det du tills nu skapat.

 4. Bloggen är nr 1 för mig. I instagram är det så lätt att bara slänga ett gilla dit och inte skriva en rad. Fina bilder som man lagt ner tid på och inte bara knäppt i all hast förtjänar mera än så. Jag hejar på bloggen 🙂
  Ha en riktigt fin början på juni månad och sommaren!
  kram Tini

 5. Jag håller med dig helt! Man måste göra det för sig själv, annars mår man inte bra.
  Jag märker direkt på mig själv så fort jag får ett uppsving antingen på någon av mina två bloggar eller på instagram, då blir jag stressad och vill visa att jag ser och ge tillbaka till alla eller vad jag ska kalla det. Men då gör man det inte för sig själv utan man stressar fram något som inte känns helt hundra. I alla fall är det så för mig.
  Det är svår balansgång ibland. Men man måste göra det som känns rätt i hjärtat. 🙂
  Kram Eva

 6. Bra där!! När man känner så är det gott att pausa lite & återkomma med “nya ögon”.
  Jag har själv varit i en IG svacka som inte heter duga. Jag blev skit trött på att leverera ljusa vita prima bilder för att få massa likes. Mitt ig har alltid varit ett “on the go” konto eftersom min blogg skall vara mera arbetad, men så sporrades jag av att se hur många som gillade de ljusa fina interiör bilder till jag blev helt tom. Nu är jag tillbaka med ögonblicksbilderna & poff så försvann närmare tusen följare på en månad. Men jag stressar mindre & då är det win för min del.

  Gillar ditt konto & gillar att du bjuder på dig själv, så jag hoppas du hittar gnistan igen

 7. Du kloke dame! Tror du gjør det så mange tenker og roer ned med alt maset og finner tilbake til gleden og hvorfor en startet med det hele. For meg som følger deg har det alltid vært historiene og de vakre vakre bildene på bloggen som har holdt meg fanget, ikke de små glimt fra Instagram.
  Ha en vidunderlig juni,gode deg!!
  Klem fra Gunn <3

 8. Det låter klokt!

  Men jag ska ärligt erkänna att du kommer att saknas. För mig är du en stor favorit med lugnande och inspirerande bilder, vad det än är och har varit i flera års tid nu. Jag hoppas du hittar tillbaka eller att vi i alla fall får ta del av dig här på bloggen. OM det känns rätt i hjärtat vill säga… 🙂

 9. Kloka tankar!
  Har följt din blogg lääääänge! Och jag väntar tålmodigt, utan att du ska känna stress, på dina underbara bilder, kloka eftertänksamma ord.
  Var du, dig själv i hur du vill skapa och förmedla i din blogg, det är ett vinnande koncept!
  Ha en underbar dag

 10. Följer din blogg – så underbara bilder.
  Tycker om ditt kök, enkelt och tidlöst. Vill du tala om vart det kommer ifrån?
  Vänlig hälsning

 11. Jag har alltid inspirerats massor av dina bilder på instagram men jag är nog en av dem som inte “gillar” bilderna fast jag GILLAR dem massor!!!!! Är glad att du gör det som känns bäst för dig och jag hoppas att du finns här på bloggen istället för här brukar jag också kolla in ofta för jag älskar verkligen ditt hem och allt du skriver =)!!! Kram Marie

 12. Å, kära du, vilket klokt beslut du har fattat! Även om du nu inte håller hus på Insta så ofta blir anledningen större att besöka din blogg 😉 Nu var det ett tag sen jag var inne och kikade men sist så skulle du agera som Slow blogging (eller var det nu var du kallade det). Alltså var det ett tag sen jag tittade in…. 😉
  Hur som helst så tycker jag att du har gjort ett klok övervägande och jag tror om jag inte är helt ute och cyklar att fler skulle göra som dig, för jag tror det är många där ute som “jagar” likes.
  Vi skulle bli bättre på att puscha varandra i våra yrken och intressen även om man inte så ofta är ute på nätet 🙂
  You rock!!!
  Kram Rebecca

 13. starkt att både känna och agera så. jag har alltid tänkt samma sak med bloggen; den dagen bloggen kommer styra mitt liv (om det händer) så lägger jag ner.

Comments are closed.