Jämvikt

 

nötboll 3

 

Innerligt tack för att ni gör det så enkelt för mig att komma tillbaka till bloggen. Så roligt och peppande att läsa era fina, fina rader. Tack.

Själv har jag njutit av en ledig onsdag som mest bestått av ärtsoppekok och “söt”saksbak. En del av er vet att jag gjort en liten viktresa, och nu i slutet av oktober är det ett år sedan jag började den. Det gick ändå snabbt tycker jag. Själva viktminskningen tog 7 månader (totalt minus 12 kg) och jag har nu hållit vikten sedan i maj. Varför babblar jag om detta nu då? Jo, för att det är inga chokladbollar på bilden idag, utan lite nyttigare nötbollar som jag freestylade fram. Det tar en stund för hjärnan att koppla om att det inte är den “vanliga” smaken, utan något helt annat. Fast minst lika gott tycker jag. Faktiskt.

Jag tog 160 gr cashewnötter som jag finmalde till ett mjöl.

Samma mängd torkade dadlar som jag också körde i mixern. (Det går med annan torkad frukt också om man vill. Sist provade jag med torkade aprikoser men nej, det föll inte mig i smaken! Dadlar blev godare).

Sen blandade jag det i en bunke tillsammans med ca. 2 msk STARKT kaffe. (Jag tog nescafe), och några nypor vaniljpulver. Gillar man kakao går det bra att ha i, ca 2-3 msk, med det hoppade jag över idag.

Blanda ihop allt och forma till bollar och rulla i kokos. Funkar med sesamfrön om man hellre gillar det. Det blev ca. 20 bollar som gårutmärkt att förvara i burk med lock, i upp till en vecka i kylen.

Nu ska jag leta reda på min stickning som jag påbörjade i påskas och sjunka ner i soffan. En vante är klar så nu kanske det är dags att bli färdig med den andra. Det behövs ju nu.

Fin kväll.

Kramar.

24 thoughts on “Jämvikt

 1. Välkommen tillbaka! Är så nyfiken på hur du lade upp din viktresa. Är det något du vill berätta om?

 2. Välkommen tillbaka – du är önskad:-)!
  Precis som Birgitta är jag också nyfiken på din viktresa.
  I korta drag: Vad äter du nu och vad åt du förr?
  Och hur mycket motionerar du?
  Kram Hanna från Maria park

  1. Tack, så fint att höra.

   Jag ska absolut se till att fixa ihop ett inlägg där jag berättar lite mer om min resa!

   Kramar.

 3. Åh,vad kul att du är tbx =)
  Jag är med intresserad, hur det har gått till med din viktnedgång och hur du äter nu e tc
  Kramar

 4. Hurra! Ingen är nog gladare än jag för att se dig här inne på bloggen igen…

  Och bra kämpat med formsatsningen! Jag har också gjort ett krafttag under hösten och trots att jag har bra mycket mer att gå ner känner jag mig på gång. Jag känner mig lättare, smidigare och starkare. Jag satsar lite mer på träning än på mat och försöker hitta en väg som ska fungera i längden. Så himla skönt när jag väl kommit igång!

  Här hemma har vi bakat chokladbollar (riktiga alltså…) till eftermiddagens fika men det blir ingen för mig. Bra tips på recept här iaf och de ska vi prova en annan gång!

  Trevlig helg kära du.

  Karin

  1. Hej Karin,

   Tack snälla så glad jag blir!

   Visst är det en balans med vikten och det ska helst vara hållbart. Jag tänker lite på kosten och motionerar rätt flitigt,
   men som sagt, det måste funka i längden så det får inte bli extremt åt något håll!

   Ha en riktigt fin helg.

   Kramar.

Comments are closed.